Wednesday, August 27, 2008

SMK Zainab 1


Assalamualaikum semua.... rindu korang semuaa!!
Tadi dok surf sana sini terjumpe gamba ni kat friendster group... kat friendster tu if korang explore betul2 frenster tu... ada budak2 junior kita bukak satu group utk gang2 sekolah kita... tapi tade sorang pun aku kenal.. gamba ni pulak dah tak leh besarkan dah.. if besar lagi tak cantik dah jadi pecah2 dah..
So, rasanyer ni lah gamba latest rupa entrance sekolah kita yg terchinte tu... InsyaAllah..weekend ni aku balik KB.. aku g snap byk2 gamba kat sekolah kita... kalu aku rajin lah... biasanyer balik KB aku suka dok ghumoh jah.. hehe..
Tadi jugak (lebih kurang dekat kul 9pm) Aku dapat kol dari kawan kita nun di negeri di bawah bayu... guess who..???
Chekgu Asnida!!! <---- sila klik utk ke friendster As.
Lama giler aku borak ngan dia.. !! Sampai panas handphone n telinga aku...sampai kiok teruss bateri handphone aku.. hehehe...
Happy aku buleh kecek lamo ngan mung tadi As!!

Tuesday, August 26, 2008

Pilihanraya (1992)

Bersempena dengan pilihanraya Permatang Pauh, entry kali ni pasal pilihanraya yang kita pernah involved dolu-dolu...
Masa ni lepas SRP, antara aktiviti yg sekolah anjurkan bagi isi masa kita budak2 form 3 ialah pilihanraya ni... aku pun tak tahu sangat pasal benda nih..ntah mcm mana aku pulak yg terpilih utk jadil Wakil Pelajar (Rakyat?) bagi kelas 3 Merah 3, dan ntah mcm mana jugak aku buleh came up with M3 USP - nama parti kiteorang lah tu.. hehehee... M3 tu kelas USP tu United Students Party. Macam2 experience time nih..Saat yang paling memalukan bila aku kena bagi speech... aku ingat lagi...entah apa2 je yg aku ckp... nervous gilerrrr...sampai ckp tergagap2, malu sangat!!

Yantie (Nik Hasieda Yanti) , Zura (Nor Zuraini) n Aku

Kononnyer manifesto (manila card putih) kiteorang lah tu... yang sebelah Yantie tu Nurul Huda. Lynn (Azlin) still in touch ngan dia..aku ada gak bersms ngan Huda dolu2, itu pun Lynn yg pass no dia kat aku.. Lynn plak aku tataulah mcm mana leh jumpe Huda. Dalam gamba yg tgh sengih sambil duduk yg tudung nyer penuh ngan sticker tu Rosnaida. Lama dah jugak tak contact Rosnaida ni.. sapa ada no tel dia? Aku nak bgtau dia akan kewujudan blog ni... Jana... mung ada dok no dia??? Yang pakai t-shirt merah yg tak nampak muka tu aku rasa Netty. Last week dia ada bagi komen kat blog ni... lama giler dah tak jumpe dia..mmg lost contact teruss...sampai lah suatu hari yg indah..aku ternampak muka dia kat satu blog yg aku baca.. rupenyer tu blog kawan dia..

okeh... that's all for today... korang jgn baca jahh...bagi la komen...click kat bawah ni yg ada tulis post comment tuu... ada komen baru semangat skit aku nak update... if not rasa mcm tade org baca jahh.. wlaupun aku tau ramai yg visit blog ni... FIY 25 ogos 23 orang visit blog ni.. 21 ogos baru2 nih catat highest hits so far... 34 hits!! Itu apa yg aku dpt trace dari nuffnang.com lah... kalu korang tak paham apa yg aku ngepek nih..abaikan jek la ek..ehehe...

ok... ni ada pesanan penaja sket ni..

Netty, if u r reading this... bagi aku no tel mung!! Email aku; suhaniz@yahoo.com

Asnida, mung ada frenster? blog ke? fotopages ke? let me know deh.. aku nak masukkan nama mung dlm fren list

Intan, mung pun sama gak... aku nak list kan nama mung dlm fren list tu.. so if ada blog ke let me know ye..if tade aku link ke emel mung jek la...

Kepada yg lain2...sesapa yg namanyer tade lagi dlm list tu jgn malu2 nak bgtau aku yekk... gang2 kelas lain mana nyorr?? Tak semestinyer 5 cekal jah... the more the merrier kan...

Anis..... mano gang2 kelas mungggg??????

p/s: Wan Yusni dr 5 Cekal ada send msg kat frenster aku.. alhamdulillah..dapat keep in touch balik...

Korang sume uar-uar (betul ke eja nih?war?) kan lah blog ni ye..semoga dapat jalin balik ikatan ukhwah kita... InsyaAllah....

Softball

Entry kali ni pasal team softball sekolah pulak.. ni rasa nyer masa Form 3 (1992). Rasa nyer tak silap dah...sebab Zura (Norzuraini) ada sekali...coz Zura masuk MRSM after SRP.




Dari kiri; Farah, Renny, Mastika, Munirah n Zura.

Aku baru dapat tahu dari Mastika, sahabat kita Renny dah meninggal... terkejut sangat aku..arwah meninggal sebab barah otak. Al-Fatihah buat arwah Renny.






Dari kiri; Kak Fariha,Jue, Farah, Lynn, Izian n errkkk..sapa yg sebelah Lynn tu??? Korang perasan tak kat belakang nun di sana Mastika sempat lagi melambai.. hehe...





Ni pulak masa baru lepas game kot... kat padang sekolah SIC


Citer pasal softball ni aku dah tak ingat sangatlah...sesapa yg ada citer nak share pasal team softball kita ni..silakan lah yer... tulis je kat comment..nnti aku letak kat sini...

Monday, August 25, 2008

Sekolah Menengah Zainab

Salam all...



Entry kali ni aku letak gamba2 sekitar sekolah kesayangan kita.. semua gamba2 ni diambil masa kita nak amik SPM. Ingat tak lagi dalam seminggu sebelum SPM kita dah takde kelas sangat kan... dalam dok busy study for SPM sempat lagi aku bawak kamera n ajak kawan2 posing satu sekolah...



Kita mulakan dgn gambar kat lobi dewan sekolah.. dari kiri; Suhaini, Suriati, Azlin, Mastika, Rosnaida n Azizah. Personally...aku suka sangat lobi ni..sebabnyer ada byk gamba2 n piala2 yg banyak menceritakan kejayaan sekolah dan jugak sejarah2 sekolah... yg paling aku ingat..icon lobi ni ialah satu potret tuu.. Sultanah Zainab kan?
Ye la... aku ingat lagi gambar tu mula2 ade kat lobi kan, pah tu ade lak history yg gambar tu buat budak histeria, so cikgu letak gambar tu kat bilik seni...
Aku ingat lagi pokok kat bilik seni, cikgu suruh aku ngan gang2 aku cat pokok sebelahnye jadi cantik, kita orang ape lagi, si Liza Kuda pon gunakan daya ketidak-kreativenye kat pokok tu... tapi yang pasti cikgu puji gileerrrr pokok tu cantik, biasalah... masing2 tangan artis ni... he he he.... - anis azura



Shed Inai or Sakura ni?? Azlin n Siti Munirah
ni sebelah ngan bangunan bilik kimia, fizik , bio dan kelas mung la aniz, aku pun tok ingat doh hok mano satu ... -anis azura



Kantin sekolah.. belah kiri dari depan: Lynn, Mardiana, Munirah, Huzrina, Mastika. Belah kanan dari depan: Izian, Farah n Roslina
kantin.... laksa ala ala penang... my favaurite....!!! - anis azura
My favorite photo...Aku suka sangat gamba ni... mcm best je kan dok kat kerusi batu dikelilingi pokok2 tu... model yg kunun2 tgh study tu ialah Intan, Lynn n Roslina




Azlin n Siti Munirah
Sapa yg still keep in touch ngan Siti Munirah?? Aku dulu2 ada gak ber-friendster ngan dia.. if I'm not mistaken dia dok Penang skang ni..



Dalam koperasi sekolah.. dari kiri anisz (Aku ler tu), Roslina, Farah, Huzrina, Azlin, Izian n yg nampak kening tu Mastika lah tu...
aku pun suka gak g co-op. ingat tak situ arwah cikgu mimi jual kek coklat. kita makan sebelum main hoki, pah tu semua ore tok larat nok lari..... tapi esok stamina best gilleerrr... cikgu hasan kan bising kita makan kek tu... - anis azura









Cendawan yang sangat comel... ada lagi kan cendawan ni sekarang?


Dalam dewan sekolah... meja n kerusi dah siap tersusun utk SPM yg bakal kita duduki...
aku exam dalam dewan yang dekat toilet tu... bukan kat dewan sekolah ni... - anis azura

Kat kereta cikgu pun posing jugakkk...hehe..kereta cikgu manalah ni...?
ni bukan ke kete PK HEM..?? entah aku pun dah lupa.. - anis azura







Gambar ni pulak aku tak sure ada aktiviti apa kat sekolah kita time ni..yg aku ingat...budak2 dok bising tgk org buat abseiling ni... rasa nyer salah satu aktiviti kelab kot... Anis (Azura) mung ada involved dok aktiviti ni?

aku tok ingat pun kito ado aktiviti lagu nih... aku tok mari sekolah kot masa tu.... nampak macam best jo... - anis azura

Okeh... sekian buat kali ni... taklarat dah nak scan gamba... Anis, feel free to add in...

Thursday, August 21, 2008

Ustaz Abdul Hadi





Assalamualaikum semua... korang ingat lagi Ustaz Hadi (gambar atas) yang sokmo baca doa masa assembly sekolah dulu tu? Mesti ingatkan.. aku ingat sangat kata-kata dalam doa dia tu..ayat2 dia best sangat..lain dari doa2 ustaz2 yg lain.. doa dia tu mcm kata2 puisi gitu.. sedap je dengar...


Macam mana aku bleh jumpe blog dia ni? Aku visit blog alumni junior2 kita pastu tgk ada org nama Ust. Hj. Abdul Hadi bagi komen kat situ...so itu lah kisah nyer.. sila lah visit blog dia dan tinggalkan komen kat blog dia.. I did that.. dan dia sangat hargai kita masih ingat dia... walaupun dia tak pernah ajar kite directly... Alumni junior kita yg aku cakap tadi tu ada visit dia masa dia sakit dulu...alhamdulillah skang ni Ustaz Hadi dah sihat. Aku rasa kan, kita pun patut amik inisiatif gitu gak kan.. Gi melawat cikgu2 kita yg sakit, uzur etc. Tapi memang lah kan..masing2 dah ada komitmen masing2 ni.. susah sangat2 nak kumpul kan gang2.. lagi lah most of us tak dok Kelate kan... tapi kita try lah deh..mana tau takleh kumpul ramai2..setakat 4,5 org jadilah kan for the beginning...


p/s: Entry gambar2 sekitar sekolah next week year, tak sempat nak scan lagi, arini aku nak g Putrajaya, esok ada konvo students kat PICC. Putrajaya. Sesapa yg dok dekat2 area tu jomm jumpee!!!
Suhaniz - 012-9473730

5 Cekal 1994

As promised.. Entry ni especially dedicated to all gang2 kelas 5 Cekal..

(gang2 kelas lain sori ye..doh nok wat guano..of course aku ada byk gamba2 kelas aku je kan..hehe..gang2 kelas lain sila bg gamba kat aku or Anis Azura if nak tgk gamba kelas korang ada kat sini yer...)



So.... sebelum tgk gamba2 kat bawah ni...mcm biasalah...tarik nafas dulu...control diri anda dari gelak kuat2..heh..heh...




Maka...terimalah...pelajar-pelajar 5 cekal yg comey2 belaka....



Azizah, Siti Zainab, Roslina, Intan, Huzrina n Marida

Dalam gambar kat atas tu...sorang je yg aku keep in touch lagi... that is Intan Salwani... sms n YM jek la pun... last jumpe masa reunion raya kat umah aku dulu tuh la.. As for Mc Na (Roslina) dia ada contact Lynn (Azlin). Yang lelain tuh mcm lost contact je... so sesapa yg baca blog ni n tahu mereka di mana...sila tinggalkan pesan kat comment box yerr...




Front row: Rosnaida, Safarindan, Suhaini

Yang lain2 tu..erkkk..sorry bebanyak...aku dah tok ingakkkk... huhu... sorryy... Lynn...tolong aku..as a good class monitor, mung sure ingat kan..kan... hehe...



Ni plak..suasana dalam kelas 5 Cekal dikala cikgu takde... depan kiri; Syireen Hawani

yang tengah angkat tangan tu Hafidah, dekat ngan Hafidah; Nik Bazlin, belah kanan tu plak.. Nik Azlin, sebelah dia yg berdiri tu Roslina. Kat belakang sekali tu Mastika, depan Mastika; Munirah. Sebelah Mastika tu plak sapa ek nama dia..ermm.. Kak Shimah ek? Lynnn... help...! Owhh.. btw belakang Hafidah yg tak nampak tu rasa nyer Wan Fazliani. Belakang sekali belah kiri gambar; Mardiana, Normee Azura and Huzrina


Haaa ni dok kiro gapo plok ni..?? Mace cekelat jahh... ok.. dari kire yg jeling kat kamera tuh.. Norjana Yusnita Nor, sebelah dia our class monitor Azlin, next to her Suriati kan? Yang tangan dok chekorr cekelat tuh Intan Salwani, sebelah dia Marida n Suraina. Yey!! berjaya ingat semua...hehe..



Okeh..sekian sahajalah utk entry kali ini...



nantikan entry bergambar seterus nyerrr... gambar sekita sekolah pulakkk...

Wednesday, August 20, 2008

Sports Day

Assalamualaikum to all the ladies of Semenza 1 (tak suka lah 'satu' tu sbb zaman kita mana ada lagi SMZ 1 or 2 kan)

Sempena dengan tajuk...Kita mulakan entry kita kali ini dengan perbarisan lintas hormat pasukan kadet polis kita.. heh..hehee... opss... tarik nafas dulu ye...control gelak yg puan2 n cik2


betul... betul... zaman kita hanya ade satu je... tapi apa pun zs always the best!!!
Wah...sungguh bergaya kan.. yg depan sekali tuh Sabena ke?? Gang kelas aku yg aku ingat masuk kadet ni - Roshasnida kan?? Agak2 yg dlm gamba ni ada tak skang ni jadi polis? :)

Bukan yang tengah tu sabena ke? Ye la niz, sabena.... mane la agaknye dia sekarang....


Yeahh...kelihatan kak nomi (normee?) dengan maskot A&W. Rumah Biru - Jacaranda kan?

aku always Evergreen!!!!


yahh...yahh... Mastika in action!!


uihsss... ni pulak Izian (Zee) - Jauh di London kawan kita sorang ni...




Haaa... ni plak.. gamba sapa lagi.. Anisz n Anis la.. (hahaha...sure konpius kan korang semua..Anisz - aku ler..Suhaniz Ayuni.. Anis plak.. Anis Azura) yg sebelah Anis rasa nyer anak Arwah Cikgu Mimi Aminah kan... ni terima hadiah utk sukan lontar peluru ke? Seingat aku lempar cakera aku masuk gak kan..

Ha.... kan aku dah kate... kito ni terer main lontar peluru. aku ingat sangat lagi masa ni....

dengan terharunye aku berdiri di petak no. 1 .... sebab aku dapat beat anizzzzzzzz!!! yeahhhhh!!!! relax niz, nanti kita buleh buat re-tournament utk rematch. tapi aku rasa aku menang lagi kot... apa pendapat kawan2???
Iskk... no 1 you... jeles la plakk... yang bagi medal tu HM kite ke???




Okeh gang...that's all... I know.. I know... korang tak puas tgk lagi kan.. ok.. tgh hari nanti (lunch break 21 ogos 08) aku janji...satu lagi entry bergamba akan muncul... tungggguuu....










Monday, August 18, 2008

Memories

Haliza Zuliani (Mc Jue), Aku, Azlin (Lynn), Izian Suhaida (MC Zie), Ayminsya Dora and Masni

Sapa ingat gamba ni masa program apa? Taken dalam dewan sekolah...tapi lupa lah ada program apa masa nih... tarikh, tahun pun tak tahu...ada sesapa yg buleh bg info skit pasal gamba ni?

aku pun lupa kita ade ape masa ni.... ( anis )



Anis Azura n Anisz (aku ler tu)


Gambar ni amik masa ada kejohanan olahraga sekolah-sekolah KB, rasanyer lah...kiteorg tak main apa2 pun kat olahraga tu...again...rasa aku lah..iskk byk lupa dah la..Anis (Azura)!! tolonggg..

friend... aku ngan ko kan wakil sekolah, aku lontar peluru, ko aku lupa la ko main ape, mc la tu lumba lari la ape lagi. minah ni kan jaguh pecut kite... ( anis )

haaa...baru aku ingat..aku main lempar cakera..aku ingat yg aritu Anis g umah aku lepas balik sekolah, pastu mak aku g anta kiteorang ke stadium.



Anis n Suhaila



Anis, Salwani (Kak Wani), Wan Normee (Kak Nomee), Aku n Borlena (Oly)

cutenye kite!!!!! lawak pun ade gak. (anis)

Gambar ni amik masa terima hadiah kat padang hoki depan stadium tu...

Okeh... tu jek utk kali ni...dah kul 2 pagi lebih ni...nak kena tido...esok kejeeee...

Ada byk lagi gamba2 nak scan ni..so korang sume sila rajin2 jenguk sini ye.

Sunday, August 17, 2008

Hockey Team

Akhirnyaaaa...aku berjaya jugokk scan gamba2 yg dah berzaman aku amik kat umah kat KB aritu...itu pun selepas aku dgn jayanya angkut scanner aku yg besar tu balik umah..kalau kat ofis memang tak de masalah nak scan2 ni... Okeh.. straight to the point lah... Ni speacial utk geng2 hoki sekolah kita dulu... Aku nak warning dulu2 ni... kepada sesapa yg tgh ada kat pejabar skang ni..pastikan boss korang tade berhampiran... kenapa? Haaa... tgk lah gamba ni...







Haaahahahahaa...muka sorang2 innocent giler n lawak sangat kan... sapa buleh namakan sume budak2 comel dalam gamba tu??

Aku try ek... depan dari kiri.. Cikgu Halim, Suhaila (Mc La),Aku the keeper..hehe.., Anis the captain, Linda (betul kan nama dia Linda?), Arniwati n Cikgu Suhaimi.

Kat belakang plak..hmmm...agak mencabar sket.. ok.. dari kiri Mariha, erkk no 4 tu tak ingat la,Borlena (Oly), no 7 pun tak ingat, erkk no 16 Fareena kakak angkat aku tuh ke? iskk muka macam dia, tapi tak ingat plak dia satu team, no 11 tak ingat gak, Asnida, no 13 pun tak ingat gak sapa n nama apa... Iskkk teruk betul memori aku... sorry lah ye...lagi pun gamba tak clear sangat la.. (alasannnn...hehe)

Seingat aku, ni team under 15 kan Anis kan? That's y lah tak ingat sangat, if under 18 nyer team lagi ingat...

Kat belakang gamba ni ada aku tulis:

Zainab Hockey School Team 1992/93

What a glory year with a great playmate.

(sepatutnye..what a glorious year with great teammates...hehehe..)

Anis, mung ada nak tambah apa2 kat entry ni? Silakan....

ala Aniz.... No. 4 tu Mahfudzah, 7 Norhayati, 11 Zek ( klau tak silap dia skrg kat LHDN ) dan No. 13 tu gang Fareena, aku pun lupa nama dia ape.

bestnye dapat tengok gambar2 kite kan... gang saper2 yang tengok dan cam gambar ni, ape lagi add gambar korang pulak...!!!

love: anis

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin