Tuesday, September 15, 2009

Pasar Ramadhan Jalan Stadium Kota Bharu, Kelantan

Masa balik Kota Bharu during merdeka day weekend baru-baru nih aku sempat berkunjung ke Pasar Ramadhan yg dekat perkarangan Stadium Sultan Muhammad ke IV





Ada dua tempat Pasar Ramadhan kat Jln Stadium nih... signboard nih kat depan padang hoki tu.. kat depan padang hoki (Padang Perdana) dekat traffic light tu ada satu tempat pasar ramadhan.. yg satu lagi (lagi besar) dekat ngan tennis court yg depan denga Perdana Medical Center tu.





Lawatan aku ke PARAM ditemani oleh budak kecik nih..tu dia hulur tangan nak mintak payung yg aku pegang,sebab dia pun nak berpayung mcm papa dia... hisshh...









Aku plan nak g ngan adik aku je, tapi budak kecik tu jerikkk nok ikott..



akhirnyer kat jalan yg tade keta lalu, dapat gak dia pegang payung sendiri.. hehe





okeh dah sampai kita... jom tgk makanan apa yg ada




salah satu favourite aku.. perut percik




ikan keli percik



ayam percik n .... alamak.. lupa lah nama gapo tu.. erkk.. haa..solok lada kan




aku beli nasi kerabu... memang niat dah nak berbuka ngan nasi kerabu arini



adik aku terjumpe plak ngan kawan sekolah dia... best kan jumpe kawan sekolah kat param.. tapi aku tade plak jumpe sesapa yg aku kenal..

since adik aku dok borak ngan kawan dia.. aku pun membawa haluan sendiri.. ronda2 PARAM tu sendri2..


Jala Mas n Buah Tanjung



Ramai nyer orang kat Yati Ayam Percik



Sambal Daging atau Serunding pun ada..

Lepas puas ronda sorang2.. aku terjumpa balik ngan adik aku n found that budak kecik tu...



dah tertido.... ishh...ishhh... nak ikut sangat.. tapi sampai ketiduran...



tengoklah... orang ramai giler.. sampai nak jalan pun susah..



aku ngan adik aku tak beli banyak sangat pun, saja jamu mata n seronok nak tengok orang jual..




Gulai Kawah




laku giler nasi beriani nih.. tak nampak orang jual...


Sangat manis... hehe biasalahkan


Ayam Percik... sedapnyer!






haa,,, nih yg adik aku beli.. nih lah gear box kan.. sedut pakai straw lagi...

okeh, sekian sahaja.. aku tak amik byk sangat gambar sebab segan pun ada gak nak snap2.. pelik pulak org tengok.. hehe..

3 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

hi...tq 4 this lovely post..buat saya kecanduan terhadap PARAM kat klate..no PARAM elsewhere can beat it kan?kan?kan?

saya pun camtu gak..kekadang pergi param bukan nak beli sangat pun. sesaje nak cuci mata.bls dendam sebab kat tempat saya nih xde sesyurga itu..hehe..last² balik bimbit air tebu/nyor aje..roundnyer mengalahkan nak beli untuk jamu 47org makan.. ;p !

anisz said...

thanx fr the comment tuan puteri bunian... i really appreciate dat.. at least ada gak org yg sudi komen.. sejuk skit rasa perut nih.. hehe..

a c a said...

SEDAP NYO!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin