Monday, September 7, 2009

Shopping Di Kota Bharu : Pasar Siti Khadijah

Last 2 weekends (Weekend 31st August tuu) Aku balik KB. Kebetulan adik aku balik gak ngan family dia... so apa lagi.. dengan ada nyer SIL (sister in law) aku kat umah... aktiviti nyer bershopping lah...

Macam biasa lah antara lokasi-lokasi pilihannya; Pasar Siti Khadijah, Pasar MPKB, Pasar Malam Wakaf Che Yeh and few other places la kan..

Well for this entry aku nak citer and share gambar sesi shopping kitaorang kat Pasar Siti Khadijah..

Ok.. first let me introduce you to this lady...




yang pakai tudung kuning tuu... nama panggilan dia Manja.. that's my SIL... seorang pen-yopping tegar.. hehe.. n yess memang itu nama panggilan dia dalam family.. kiteorang semua panggil dia Manja... yang sorang lagi tu penjual tudung tu la.. nama dia Hanum... haha...serious... tak sangka kan shopping siap buleh ingat nama... well.. dia ada bagi bisnis kad dia..n the next day Manja ada call Hanum tu pasal nak bli lagi barangan jualan dia lagi...



Best shopping kat kedai nih.. (ni kat Pasar Siti Khadijah), kat sini kitaorang beli tudung n kain semayang..



Meh kita tengok antara barang2 best yg ada.. tudung manik nama nyer.. sebab ada di jahit dgn manik2 yg comey




aneka kain pasang...







rambang mata wehhh





cantikkk sesangat kan yg nihhh...

ni pun cantik gakk..



ni plak kain semayang.. banyak kita orang borong kain semayang macam nih kat kedai Hanum tuu.. harganyer pun kira ok lah.. RM55 sepasang..

ni yg Indon mari... kerawang dia sangat cantik, mcm2 warna ada...



ehh tersesat plak gambar kat Pasar MPKB nih... aneka kerongsang kat bawah Pasar MPKB...
okeh... sampai sini dulu buat kali nih... esok aku sambung lagi yek... byk giler gambar2 nih...
owhh by the way... 4 hari lepas aku ada kat KL, tapi busy ngan keje tak sempat la nak jumpe kawan2 yg dok KL... aku dok Hotel De Palma Ampang.... saje nak bgtau.. berbuka puasa kat situ punyer best giloosss! Macam berbuka free kat pasar ramadhan! Seriousss! Tak caya tengok blog http://miszsensei.blogspot.com ada banyak gambar kat De Palma Hotel tu..

1 comment:

a c a said...

best nyo kelik kelate...

last few years, adik ja siap pengsan kat pasar MPKB hahahah... dehydrate!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin